Броят на загиналите вследствие на руски удар срещу ресторант в източния

...
Броят на загиналите вследствие на руски удар срещу ресторант в източния
Коментари Харесай

Най-малко 8 загинали от руски удар по Краматорск

Броят на починалите в резултат на руски удар против ресторант в източния украински град Краматорск е минимум 8, ранените са 56, демонстрира информация на службите за незабавна помощ, представена от Франс прес и Ройтерс.

Най-малко трима от убитите са деца, заяви украинската работа за незабавна помощ в Телеграм.

" Спасителите претърсват останките от сградата и търсят лица, които евентуално се намират под руините ", се споделя още в изказването.

Краматорск е огромен град западно от фронтовата линия в Донецка област и евентуално би бил основна цел на вероятно съветско нахлуване на запад за завладяване на цялата област. Той постоянно е ставал обект на съветски офанзиви, в това число на удар по жп гарата през април 2022 година, при който починаха 63 души.

Русия отхвърля да нанася удари по цивилен обекти при по този начин наречената си специфична военна интервенция след нахлуването в Украйна през февруари предходната  година, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР